Termeni de utilizare

Date cu caracter personal

Clinica Oftalmologica Novaoptic este in curs de inregistrare in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal (in scopurile de gestiune economico-financiara si administrativa, reclama, marketing si publicitate, precum si organizarea de concursuri si campanii promotionale).

Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare la intocmirea tuturor rapoartelor medicale si financiare. Nu sunteti obligat sa fiti informat asupra campaniilor de reclama, decat daca va dati expres acordul.

Refuzul dumneavoastra face imposibila procesarea/generarea in programul contabil si de administrare pacienti, astfel noi nu putem onora serviciul medical.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: persoanei vizate, imputernicitului operatorului si catre mass-media (in conformitate cu prevederile art. 42 din O.G. nr. 99/2000 se vor face publice catre mass-media doar numele si prenumele castigatorilor campaniilor publicitare/ promotiilor).

Datele cu caracter personal vor fi folosite in scop de marketing doar dupa obtinerea acordului utilizatorului.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulaţie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice Paradigma Novaoptic SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrării datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la Novaoptic cu sediul in Suceava, str. Petru Rares nr. 41 cod 720012 precum si la adresa de email office@novaoptic.ro. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.

Datele dumneavoastra nu vor fi transferate in alte state.

Daca unele dintre datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

In cazul in care in termen de 15 zile de la inaintarea cererii catre operator, nu primiti un raspuns scris la solicitarea dumneavoastra (cu exceptia cazurilor in care o intarziere ar cauza un prejudiciu iminent si ireparabil), va puteti indrepta cu o plangere scrisa, datata si semnata catre:

Autoritatea Nationala de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal
Adresa: B-dul Magheru nr. 28-10, sector 1, Bucuresti, Romania.
Email: anspdcp@dataprotection.ro
Tel: 031 8059211
Fax: 031 8059602
Pentru mai multe detalii puteti consulta pagina de Internet: www.dataprotection.ro


Observaţie:

*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.