Lentilele de contact au evoluat foarte mult în ultimii ani. Pacienții au nevoie de claritate, confort si protecție. Pentru a alege cea mai potrivită lentilă de contact,  Novaoptic are profesioniști în prescrierea și adaparea lentilelor de contact, în deplină siguranță. Doi factori sunt importanți în confortul lentilei finale și sănătatea ochilor: conținutul de apă al lentilei și transmisibilitatea oxigenului spre cornee (∆K/t).

Toate lentilele de contact comercializate de Novaoptic sunt din gama premium și aparțin celor mai mari companii: Johnson&Johnson, Alcon, Cooper Vision, Bausch& Lomb.

 

LENTILE DE CONTACT MOI (SOFT CONTACT LENS)

Compania Johnson&Johnson este recunoscută mondial pentru produsele sale sigure și de calitate. Referitor la lentile de contact, este foarte apreciată de purtătorii experimentați, dar și de cei noi. Acuvue Oasy este cel mai bine vândut brand de lentile de contact din lume, oferind confort de lungă durată și vedere excelentă, mai ales în timpul utilizării dispozitivelor digitale. Cele mai populare lentile de contact J&J sunt: 1 Day Acuvue TruEye, Acuvue Oasys for Astigmatism, Acuvue Oasys 1 Day

1 Day Acuvue TruEye         Acuvue Osys for Astigmatism         Acuvue Oasys 1Day

Compania Alcon este specializată în produse medicale inovatoare, oferind lentile de unică folosință, zilnice și cu purtare extinsă. Nu face compromisuri când este vorba de siguranță și calitate, investind anual în cercetare și dezvoltare. Cele mai cunoscute lentile Alcon sunt: Air Optix Night& Day Aqua, Dailies Total1, Air Optix Plus HydraGlyde

Air Optix Night&Day Aqua    Dailies Totall   Air Optix Plus HydraGlyde

Compania Cooper Vision este foarte apreciată pentru lentilele foarte moi, ușor de purtat și de calitate, realizate din material premium și la preț accesibil. Cele mai cunoscute lentile Cooper Vision sunt: Biofinity, Biofinity Toric, Clariti 1 Day, Biofinity Multifocal

Biofinity  Biofinity TOric  Clarity 1 Day  Biofinity Multifocal

Compania Bausch&Lomb  este apreciată la nivel mondial pentru calitatea înaltă și varietatea de lentile performante și hidratante pe care le inovează pentru un întreg spectru de probleme oculare. Cele mai cunoscute lentile B&L sunt: Pure Vision2, Pure Vision2 for Astigmatism, Bausch&Lomb Ultra, Pure Vision Toric, Soflens 59.

Pure Vision 2 Pure Vision 2 for Astigmatism Bausch Lomb Ultra Pure Vision Toric Softlens 59

Există diferențe semnificative între lentilele de contact în ceea ce privește:

  • materialul din care sunt confecționate
  • regimul de purtare
  • corecția viciului de refracție

 

Materialele din care sunt confecționate lentilele de contact moi se împart în două categorii principale: hidrogel și silicon-hidrogel.

Silicon-Hidrogel

Avantaje - este un material superior hidrogelului, transmisibilitatea oxigenului poate fi chiar și de 10 ori mai mare. Nivelul inițial de apă este mai redus decât în cazul lentilelor din Hidrogel, minimizând astfel riscul de dezvoltare a bacteriilor.

Dezavantaje. Având un nivel de apă mai mic, aceste lentile nu sunt recomandate persoanelor cu sindrom de ochi uscat.

 

Hidrogel

Avantaje - Hidrogelul este un material care transportă oxigenul spre cornee cu ajutorul apei din compoziție. Având un conținut ridicat de apă, aceste lentile sunt recomandate în special persoanelor care au ochii uscați.

Dezavantaje - Lentilele de contact din hidrogel nu pot fi purtate mai mult de 8 ore pe zi, deoarece cantitatea de apă din lentilă scade treptat și lentila devinde incomodă. Transmisibilitatea oxigenului este foarte mică, motiv pentru care nu trebuie să se doarmă niciodată cu aceste lentile.

 

În functie regimul de purtare, există lentile de unică folosință, lentile zilnice, lentile cu port extins.

Lentilele de contact de unică folosință sunt lentilele care, după o singură utilizare, sunt pur și simplu aruncate. Reprezintă modul cel mai sănătos și mai confortabil de a purta lentile de contact. Sunt recomandate începătorilor, copiilor sau celor ce practică diferite sporturi și doresc să poarte lentile de contact ocazional. Deși majoritatea acestor lentile sunt din hidrogel, sunt confortabile la purtare deoarece se utilizează o singură dată (1 zi).

Există și varianta de unica folosință fabricată din silicon-hydrogel.

 

Lentilele de contact de unică folosință la Novaoptic:

J&J: 1 Day Acuvue TruEye, Acuvue Oasys 1 Day, 1 Day Acuvue Moist for Astigmatism, 1 Day Acuvue Moist.

Alcon: Dailies Aqua Comfort Plus, Dailies Total1, Dailies Aqua Comfort Plus Toric, Dailies Aqua Comfort Plus Mutifocal, Dailies Total1 Multifocal

Cooper Vision: Clariti 1 Day, Clariti 1 Day Toric, Proclear 1 Day Multifocal, Biomedics 1 Day Extra, Biomedics 1 Day Extra Toric.

B&L: Soflens Daily Disposable, Soflens Daily Disposable Toric.

 

Lentilele de contact zilnice se poartă săptămânal sau lunar, maxim 10 ore/zi. Sunt cele mai utilizate. Se înlătură de pe ochi seara, înainte de culcare și se depozitează în suportul lor special în care se află soluția specială de curățare, dezinfectare și păstrare. Nu se doarme cu ele din cauza transmisibilității reduse de oxigen. În momentul în care ochiul este închis, pe lângă nivelul redus de oxigen care ajunge la ochi, și lentila acționează ca o barieră în calea oxigenului.

Lentilele de contact zilnice la Novaoptic:

J&J: Acuvue Oasys with Hydraclear Plus, Acuvue Oasys with HydraClear Plus for Astigmatism, Acuvue Oasys with Transitions, Acuvue Oasys for Presbyopia

Alcon: Air Optix Aqua, Air Optix plus HydraGlade, Air Optix Night&Day, Air Optix for Astigmatism, Air Optix Aqua Multifocal.

Cooper Vision: Biofinity, Biofinity Energy, Biofinity Toric, Biofinity Multifocal, Avaira Vitality,  Proclear Sphere, Proclear Toric, Proclear Toric XR, Frequency XCEL toric.

B&L:  Bausch&Lomb Ultra,  Pure Vision, Pure Vision2,  Pure Vision2 for Astigmatism,  Pure Vision Toric, Pure Vision Multifocal.

 

Lentilele de contact pentru purtare extinsă pot fi purtate ocazional și noaptea.

Lentilele Air Oprix Night& Day Aqua aparținând firmei Alcon au fost special create pentru persoanele care au un program de lucru încărcat, care călătoresc mult și grija îndepărtării lentilei în timpul noptii sau a somnului este una în plus.

Celelalte lentile de contact care se pretează și la port extins (Acuvue Oasys with HydraClear plus, Acuvue Oasys with HydraClear plus for Astigmatism, Air Optix Aqua, Air Optix Plus HydraGlyde, Pure Vision2, Pure Vision2 for Astigmatism) au nevoie de recomandarea specialistului în acest sens!

 

Toate aceste lentile de contact enumerate sunt folosite pentru corecția miopiei, hipermetropiei, astigmatismului (lentile de contact torice) sau presbiopiei (lentile de contact multifocale), alegându-se prin consultație, dioptria și paramețrii corecți. Lentile multifocale asigură claritate bună la orice distanță, însă necesită o perioadă de adaptare care poate dura până la 2 săptămâni.

 

Lentilele de contact colorate, cu sau fără dioptrie, pot schimba discret culoarea ochilor, oferind un aspect natural; pot accentua culoarea ochilor sau pot schimba radical culoarea lor. Acestea sunt, în primul rând estetice, dar pot corecta și probleme vizuale.

 

Lentilele colorate la Novaoptic

Alcon: Air Optix Colors , FreshLook

B&L: SofLens Natural Colors

Desio

 

Lentilele de contact prostetice sunt lentile de contact colorate folosite în scopuri medicale. Sunt create special pentru ochi dezorganizați de un traumatism/boală, redând structura irisului natural la nivel de detaliu aproape fotografic

Lentilele de contact prostetice la Novaoptic: Alcon:  Prosthetic (lentilă anuală, din silicon-hidrogel)

Lentilele de contact terapeutice: se aplică pe ochi pentru mai multe zile, medicul le aplică și le îndepărtează în funcție de evoluția afecțiunii oculare (acționează ca un pansament ocular) B&L:PureVision

 

LENTILELE DE CONTACT RIGIDE (RGP)

Lentilele de contact pentru ortokeratologie se folosesc pentru a încetini sau opri progresia miopiei la copii. (Articol special Novaoptic dedicat lentilei de noapte).

Partener oficial  Novaoptic: Ocularia (Lentile Menicon Z night, Precilens).

 

Majoritatea pacienților văd utilizarea lentilelor de contact ca pe un proces extrem de complicat și riscant. Adevărul este că aplicarea și înlăturarea lentileor de contact este atât de ușoară, încât și  un copil de 8 ani o poate face!

Aplicarea lentilelor de contact este nedureroasă și foarte simplă. Acțiunea nu implică atingerea niciunui nerv, ci doar plasarea lentilei pe suprafața ochiului. Pare dificil pentru începători, dar devine un reflex odată cu exercițiul zinic.

La Novaoptic, o consultație pentru lentile de contact este o experiență placută!

 

Comentarii

Coturbaș Andra…

15.03.2022
Bună ziua! La recomandarea doamnei dr. David folosesc de 3 ani lentilele de contact Air Optix for Astigmatism, însă producţia acestei game s-a stopat şi sunt nevoita sa le schimb. Stiind ca pot exista diferente între firme, va cer opinia avizata în legătură cu următoarele branduri: Pure vision for Astigmatism de la Bauch & Lomb, Acuvue Oasys for Astigmatism de la Johnson & Johnson şi Air Optix Hydra Glide for Astigmatism de la Alcon. Mentionez ca la un ochi am dioptria -6, cilindru -0.75 și axa 180, iar la celalalt dioptria -5.25, cilindru -1.25, axa 180 --- miopie cu astigmatism. Astept răspuns pe cat va permite timpul de repede. Multumesc!

Coturbaș Andra…

15.03.2022
Bună ziua! La recomandarea doamnei dr. David folosesc de 3 ani lentilele de contact Air Optix for Astigmatism, însă producţia acestei game s-a stopat şi sunt nevoita sa le schimb. Stiind ca pot exista diferente între firme, va cer opinia avizata în legătură cu următoarele branduri: Pure vision for Astigmatism de la Bauch & Lomb, Acuvue Oasys for Astigmatism de la Johnson & Johnson şi Air Optix Hydra Glide for Astigmatism de la Alcon. Mentionez ca la un ochi am dioptria -6, cilindru -0.75 și axa 180, iar la celalalt dioptria -5.25, cilindru -1.25, axa 180 --- miopie cu astigmatism. Astept răspuns pe cat va permite timpul de repede. Multumesc!

Coturbaș Andra…

15.03.2022
Bună ziua! La recomandarea doamnei dr. David folosesc de 3 ani lentilele de contact Air Optix for Astigmatism, însă producţia acestei game s-a stopat şi sunt nevoita sa le schimb. Stiind ca pot exista diferente între firme, va cer opinia avizata în legătură cu următoarele branduri: Pure vision for Astigmatism de la Bauch & Lomb, Acuvue Oasys for Astigmatism de la Johnson & Johnson şi Air Optix Hydra Glide for Astigmatism de la Alcon. Mentionez ca la un ochi am dioptria -6, cilindru -0.75 și axa 180, iar la celalalt dioptria -5.25, cilindru -1.25, axa 180 --- miopie cu astigmatism. Astept răspuns pe cat va permite timpul de repede. Multumesc!
18 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Fă o programare

Suceava

Petru Rares, 41

Tel & Fax: 0230 523 830

Mobil: 0724 232 668

Suceava

George Enescu, 9A

Tel & Fax: 0230 530 059

Mobil: 0724 232 664

Suceava

Mihai Viteazul, 21

Tel & Fax:

Mobil: 0723 232 611

Botosani

Primaverii, 10

Tel & Fax: 0231 521 314

Mobil: 0724 232 667

Programare online