Consultul oftalmologic pentru lentile de contact presupune efectuarea unor măsurători speciale: refractometrie și keratometrie, verificarea acuității vizuale, evaluarea cantității și calității secreției lacrimale, biomicroscopia polului anterior și, foarte important, proba cu lentile de contact. Se evaluează astfel și starea de sănătate oculară, specialistul dându-și sau nu acordul pentru portul lentilelor de contact.
Proba cu lentilele de contact este deosebit de importantă pentru că acestea, pe lângă caracteristici (elasticitate, permeabilitate la oxigen, conținut de apă) au și parametri specifici – raza de curbură, diametru – care, alese corespunzător, contribuie la adaptarea cu succes a lentilelor de contact și confort maxim în purtare. De aceea, lentilele de contact nu pot fi cumpărate la întâmplare.
Alegerea de lentile de contact din multitudinea produselor de gen, existente pe piață, poate fi o provocare dacă nu ar exista o diferențiere în funcție de materiale, frecvența de înlocuire, regim de purtare.
În recomandarea lentilelor de contact ținem cont de AVANTAJELE pe care acestea le au comparativ cu ochelarii:
Dacă vă decideți să purtați lentile de contact trebuie să efectuați mai întâi un consult oftalmologic, fie și numai pentru schimbarea culorii ochilor, deoarece lentilele de contact sunt dispozitive medicale individuale și trebuie adaptate de un specialist.
Comentarii
Abonează-te
Abonează-te la newsletter-ul nostru, pentru a primi lunar informații despre ultimile promoții și articole.