Consultul oftalmologic pentru lentile de contact presupune efectuarea unor măsurători speciale: refractometrie și keratometrie, verificarea acuității vizuale, evaluarea cantității și calității secreției lacrimale, biomicroscopia polului anterior și, foarte important, proba cu lentile de contact. Se evaluează astfel și starea de sănătate oculară, specialistul dându-și sau nu acordul pentru portul lentilelor de contact.

Prescriere lentile de contact

Proba cu lentilele de contact este deosebit de importantă pentru că acestea, pe lângă caracteristici (elasticitate, permeabilitate la oxigen, conținut de apă) au și parametri specifici – raza de curbură, diametru – care, alese corespunzător, contribuie la adaptarea cu succes a lentilelor de contact și confort maxim în purtare. De aceea, lentilele de contact nu pot fi cumpărate la întâmplare.

Alegerea de lentile de contact din multitudinea produselor de gen, existente pe piață, poate fi o provocare dacă nu ar exista o diferențiere în funcție de materiale, frecvența de înlocuire, regim de purtare.

În recomandarea lentilelor de contact ținem cont de AVANTAJELE pe care acestea le au comparativ cu ochelarii:

  • asigură un câmp vizual larg și vedere periferică mai bună;
  • se aplică direct pe cornee, deci corectarea vizuală se produce direct pe suprafața oculară și nu la 1 cm distanță ca în cazul ochelarilor – aceasta fiind și explicația ca în numeroase cazuri, acuitatea vizuală cu lentile de contact este mai bună decât cu ochelarii;
  • nu se aburesc, nu alunecă de pe nas;
  • nu amplifică sau reduce dimensiunea obiectelor;
  • sunt perfecte pentru activități sportive;
  • afecțiuni oftalmologice precum keratoconusul sau anizometropia se corectează mai bine cu lentile de contact decât cu ochelari;
  • și nu în ultimul rand, au efect estetic și psihologic: „Văd bine și nu port ochelari!”.

Dacă vă decideți să purtați lentile de contact trebuie să efectuați mai întâi un consult oftalmologic, fie și numai pentru schimbarea culorii ochilor, deoarece lentilele de contact sunt dispozitive medicale individuale și trebuie adaptate de un specialist.

Comentarii

4 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Fă o programare

Suceava

Petru Rares, 41

Tel & Fax: 0230 523 830

Mobil: 0724 232 668

Suceava

George Enescu, 9A

Tel & Fax: 0230 530 059

Mobil: 0724 232 664

Suceava

Mihai Viteazul, 21

Tel & Fax:

Mobil: 0723 232 611

Botosani

Primaverii, 10

Tel & Fax: 0231 521 314

Mobil: 0724 232 667

Programare online