Examinare la Plusoptix

 

De curând, medicii Clinicii NOVAOPTIC folosesc cu succes noul aparat PlusoptiX, instrument foarte util în diagnosticul copiilor de vârste mici şi foarte mici.

AVANTAJE:

 • determinarea PRECOCE a deficienţelor vizuale la copii (încă de la vârsta de 6 luni);
 • timp scurt de examinare;
 • măsurarea este CONFORTABILĂ, atât pentru copil, părinte şi medicul oftalmolog (nu este necesară dilatarea pupilei);
 • măsurătoare rapidă, precisă şi noninvazivă.

Autorefractometru binocular PlusoptiX A09 simplifică examinarea iniţială a copiilor, fără a mai fi necesară dilatarea pupilei. Măsurarea cu Plusoptix A09 oferă un punct de plecare important în cazul în care este necesară o retinoscopie suplimentară.

PlusoptiX A09 este un dispozitiv de screening vizual foarte valoros pentru că:

screening
Fig. 2 Screening oftalmologic la copil mic, efectuat cu aparatul Plusoptix

 • detectează precoce deficienţele de vedere la copii, încă de la vârsta de 6 luni. Testele standard pot fi folosite relativ târziu, în jurul vârstei de 5 ani, când copilul poate coopera cu medicul;
 • detecteaza riscul de dezvoltare a ambliopiei prin evidenţierea anizometriei (diferenţe de dioptrii între cei doi ochi) pentru copii mai mari de 6 luni. Dacă până la vârsta de 3 ani dezambliopizarea se poate face în câteva luni, până la 6 - 7 ani durează ani, cu rezultate incerte, iar după 8 - 9 ani, este imposibilă;
 • permite diagnosticul precoce al strabismului;
 • evidenţiază tulburările vitreene;
 • permite monitorizarea copiilor cu nistagmus;
 • detectează anizocoriei, prin măsurarea pupilei la ambii ochi, simultan.

 

Rezultatele măsurătorilor cu aparatul PlusoptiX: Plusoptix A09 măsoară ambii ochi, nedilataţi şi simultan, de la distanţa de un metru. Rezultatele măsurătorilor includ:

 • valori dioptrice: sferă, cilindru şi ax;
 • dimensiunea pupilei şi distanţa interpupilară (anizocoria poate reprezenta semnul unei suferinţe neurologice severe);
 • corectitudinea şi simetria fixaţiei (strabism).

masuratoare
Fig. 3 Măsurătoare Plusoptix

Criteriile de referinţă sunt introduse pentru diferitele grupe de vârstă şi parametri. Programul compară în mod automat rezultatele măsurătorilor cu criteriile de referinţă şi oferă un rezultat de “Trecere a testului” sau “Necesitate consult”.Toate măsurătorile efectuate micilor noştri pacienţi sunt salvate în baza de date pentru a fi comparate în timp, în vederea monitorizării.

 

Controlul oftalmologic preventiv la copii permite depistarea la timp a anumitor afecţiuni oculare tratabile numai la această vârstă (vicii de refracţie, strabism, ambliopie) şi previne instalarea unui handicap vizual cu repercursiuni la vârsta şcolară.

 

Asigură copilului tău un start bun în viaţă. O vedere sănătoasă, cu PlusoptiX!

Comentarii

Daniel

07.11.2019
Buna ziua , as avea o intrebare , am fost cu fetita 1 an si 4 luni la un consult oftalmologic , a fost masurata cu un aparat plusoptix fara picaturi rezultatele au fost refractie OD +0,25 -0,25 129' si OS 0,00 -0,25 9' dupa picaturi pupila s-a dilatat de la 4,6 la 6,4 iar rezultate au fost OD hipermetropie in afara intervalului de masurare (nu s-a folosit lentila ca nu statea fata ) iar OS +3,75 -0,25 58' dar tin sa precizez ca a doua masuratoare pare facuta un pic din lateral adica copilul nu a stat cu fata spre aparat dar s-a uitat la el , este posibil sa dea eroare daca copilul nu are capul aliniat cu aparatul?
1 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Fă o programare

Suceava

Petru Rares, 41

Tel & Fax: 0230 523 830

Mobil: 0724 232 668

Suceava

George Enescu, 9A

Tel & Fax: 0230 530 059

Mobil: 0724 232 664

Suceava

Mihai Viteazul, 21

Tel & Fax:

Mobil: 0723 232 611

Botosani

Primaverii, 10

Tel & Fax: 0231 521 314

Mobil: 0724 232 667

Programare online