Ochelarii cu lentile monofocale (distanță și citit) nu rezolvă cerințele vieții moderne, limitând vederea și claritatea, numai până la anumite distanțe. Purtătorii unor astfel de lentile sunt nevoiți de cele mai multe ori să execute mișcări constante de a-și scoate ochelarii și apoi de a-i pune la loc sau aleg ochelarii “pe jumătate”, privind pe deasupra lor la distanță, făcând purtătorii să arate mult mai în vârstă.

Novaoptic a înțeles această schimbare și recomandă cu succes tuturor presbiților ochelarii cu lentile progresive,cea mai buna alegere pentru o vedere clară la toate distanțele și un confort exceptional în contextul diferitelor activități cotidiene.Perioada de acomodare

Pentru a beneficia din plin de toate calităţile lentilelor progresive, este necesar să purtaţi regulat aceste lentile, mai ales pe parcursul primelor zile. Perioada de acomodare poate să difere de la purtător la purtător, poate să fie instantanee, de câteva zile, maxim o lună. Adaptarea presupune să vă obişnuiţi cu noul mod de a privi şi să vă formaţi o deprindere, astfel încât, după această perioadă, să utilizați natural aceste zone, fără eforturi.

Pe suprafaţa lentilei există o multitudine de dioptrii (distanţă-semidistanţă-aproape), nedelimitate de un marcaj vizibil. Aceste dioptrii vă permit să vedeţi în mod clar la toate distanțele, dar de asemenea ele cauzează aberaţii minore în partea periferică a lentilelor. Din acest motiv survine nevoia de acomodare a purtătorului de lentile progresive.

O bună adaptare cu ochelarii progresivi este influenţată de mai mulţi factori: experiența în purtarea anterioară a lentilelor progresive, dorința de acomodare cu noul mod de a privi, noua corecție optică, adiția, vârsta și mediul de lucru, alegerea şi ajustarea ramei în funcţie de fizionomie, de design-ul lentilei progresive, măsurătorile corecte ale parametrilor utilizați la montaj.

Pentru a vedea clar este nevoie de mișcarea verticală a ochilor, astfel:

  • zona de aproape (aproximativ 35-40 cm) menţineţi capul relativ drept şi coborâţi uşor privirea spre partea de jos a lentilei . În acest moment imaginea trebuie să fie clară, putând citi foarte ușor.

  • zona intermediară (aproximativ 40-150 cm) ridicați uşor privirea și veți avea o vedere clară asupra monitorului calculatorului sau a obiectelor ce depăşesc câmpul vizual al părţii de aproape.

  • zona pentru distanţă (aproximativ 100 cm - ∞) - ridicând privirea în partea superioară a lentilei, capul având poziție dreaptă, vă asigură o vedere clară la condus, mers pe stradă, televizor etc.

rame

Mișcarea orizontală o ochilor este limitată. Pentru a nu intra în zona periferică unde sunt zone neclare (aberații), se recomandă mișcări ale capului corelate cu cele ale ochilor.

Pentru a facilita adaptarea cu noile lentile Novaoptic vă recomandă:
- atunci când veţi coborî scările, veţi menţine privirea în zona de distanţă şi veţi apleca capul, acelaşi lucrul îl veţi face şi la coborârea din mijloacele de transport.
- persoanele care poartă pentru prima dată lentile progresive sau necesită o perioadă mai mare de acomodare sunt sfătuite să utilizeze ochelarii mai întâi în activităţi statice: privit la televizor, lucru la calculator.
- dacă veţi observa că vederea este neclară la o anumită distanţă sau aveţi senzaţia de „val”, evitaţi mişcările bruşte ale capului şi priviţi direct spre obiect.

Consultanții profesionali și opticienii Novaoptic vă stau la dispoziție pentru ajustări și reglaje (înclinarea ramei, ridicarea sau coborârea acesteia), facilitând o acomodare mai ușoară cu ochelarii dumneavoastră. Întreaga gamă de lentile progresive din portofoliul Novaoptic beneficiază de certificate de calitate și garanție de adaptare.

În cazul în care din anumite motive obiective nu vă acomodaţi cu ochelarii progresivi, Novaoptic vă oferă posibilitatea schimbării acestora cu două perechi de lentile monofocale pentru distanţă şi aproape, fără să implice vreo cheltuială suplimentară din partea dumneavoastră.

Pentru a beneficia de garanţia de adaptare este necesar sa păstraţi lentilele împreună cu următoarele documente:
- certificat de garanţie al lentilelor/card de garanţie
- ambalajul original al lentilelor
- bonul fiscal prin care faceţi dovada achiziţionării lentilelor în intervalul de timp specific garanţiei. 

Comentarii

11 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Fă o programare

Suceava

Petru Rares, 41

Tel & Fax: 0230 523 830

Mobil: 0724 232 668

Suceava

George Enescu, 9A

Tel & Fax: 0230 530 059

Mobil: 0724 232 664

Suceava

Mihai Viteazul, 21

Tel & Fax:

Mobil: 0723 232 611

Botosani

Primaverii, 10

Tel & Fax: 0231 521 314

Mobil: 0724 232 667

Programare online